programmerare med keps och hoodie

6 oktober, 2020

Teknisk support

Vi på WooCode vill hitta nästa stjärna att anställa, en person som ska arbeta med vår tekniska support. Vi söker en serviceminded person som motiveras av högt tempo och som har en hög social kompetens. Både din tekniska, sociala och servicemässiga förmåga kommer att sättas på prov.

Arbetsuppgifterna inkluderar

Dina arbetsuppgifter kommer i första hand inkludera att leverera kvalitativ service till våra kunder vid felhantering och vid tekniska problem av mjukvara. Ärendets komplexitet varierar och du kommer se flera utmaningar i din roll. Du kommer att arbeta i firstline och vara den våra kunder möter i första hand. Inom ramen för din tjänst kommer det inkluderas att strukturera och planera för hur supporten på WooCode ska hanteras. Till din hjälp kommer du ha ett team av personer med hög teknisk kompetens som har lång erfarenhet av WooCodes projekt.

Hur är du som person

Som person är du utåtriktad och strukturerad. Du har minst tre års erfarenhet av att arbeta i en servicedesk. Har du erfarenhet av systemutveckling sedan tidigare är det meriterande. Ska du trivas på WooCode så måste du vara en person som drivs av att arbeta i team, du ska vara prestigelös och lösningsorienterad. Vi är ett gott gäng som arbetar på WooCode och den tekniska nivån på både våra projekt och medarbetare är hög. Du ska älska teknik och ha ett bry för att leverera IT-system i världsklass. Inom ramen för tjänsten kommer beredskap ingå utanför ordinarie arbetstid.

Ansökningsprocessen

Vi hanterar ansökningar löpande och har som ambition att tillsätta tjänsten inom det närmsta och efter överenskommelse. Fokus i vår rekryteringsprocess är att hitta en person vi tror på och som vill utvecklas tillsammans med oss på WooCode. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Bengtsson therese@woocode.com, tele 0733-40 20 74.

Jobba hos oss

Är det just dig vi söker?