19 december, 2018

Skräddarsytt system för design och produktion inom B2B

Rudholm Group

KUND: Rudholm & Haak
UPPDRAG: Molnbaserat system för design, beställning och print av tvättrådsetiketter (care labels) med variabeldata.
UTMANING: Valmöjligheter avseende språk, symboler och lagkrav beroende på marknad samt integration med kunders affärssystem.
LÖSNING: Skräddarsytt B2B-system i form av en e-handels- och produktionsapplikation. Ett system som är enkelt att använda, sparar tid samt möjliggör smart och kostnadseffektiv beställningsprocess och produktion av etiketter.

B2B-system som gav nya affärer

Rudholm & Haak är en av de ledande tillverkarna och helhetsleverantör av textila tillbehör och logistiklösningar till klädindustrin. I sitt erbjudande lovar man att hjälpa sina kunder från design till distribution oavsett var i världen kunden har sin produktion.

För att ytterligare stärka sin roll som helhetsleverantör och bredda sitt erbjudande bestämde man sig för att bli ledande på produktion av tvättrådsetiketter. Affärsmöjligheterna med att erbjuda ett automatiserat B2B-system för design, beställning och slutligen print av etiketterna var mycket stora. Speciellt då systemet skulle kunna integreras med kundens befintliga affärssystem. WooCode fick uppdraget att utveckla systemet.

Funktion

Vi beslutade tillsammans att bygga ett skräddarsydd e-handels- och produktionssystem. Applikationen skulle vara enkel att använda och spara tid åt Rudholm & Haaks kunder. Vi ville också möjliggöra smart och kostnadseffektiv produktion av etiketterna för Rudholm & Haak. Då Rudholm & Haak har kontor och fabriker över hela världen var ett av kraven att systemet måste vara tillgängligt och hålla god prestanda oavsett varifrån i världen det användes.

Det molnbaserade systemet vi utvecklade har ett användarvänligt gränssnitt som säkerställer enkel hantering och minimal risk för fel vid design av etiketter. Det tar emot beställningar i realtid från både inloggade användare och externa system. Vidare kan kunderna se det exakta resultatet innan de beställer samt var i ett flöde en beställning befinner sig. Systemet hanterar en mängd variabler som översättning av språk och rätt val av symboler beroende på språkområden och marknaders olika lagkrav.

När en beställning är lagd tar Rudholm & Haak över och kan med ett knapptryck printa etiketterna. Systemet håller koll på hur många etiketter som har producerats, vilken beställning som står på tur och i vilken av alla fabriker runtom i världen produktionen bör ske. Detta för att kunden ska kunna minimera transporter och tullar. Allt sköts helt inom systemet. Ingen information eller versioner av etiketter – i form av exempelvis PDF-korrektur eller kopior i mailboxar – riskerar att hamna utanför systemet, vilket minimerar risken för fel. Information eller beställning kan heller inte gå vidare innan det fått ett ok.

Resultat

Detta B2B-system hanterade i november 2017 över en miljon etiketter per dag och har blivit en viktig del för Rudholm & Haaks verksamhet och omsättning. Systemet utvecklas löpande för att snabbt tillgodose nya kunders behov av uppdateringar avseende språk, symboler, affärssystemsintegrationer, typ av ordrar och nya etikettvarianter för olika ändamål. Idag används systemet av aktörer som Zalando, 8848 Altitude, MQ, Blåkläder, Burton, Morris, Fjällräven och KappAhl.

Fördelar med en skräddarsydd lösning

Några av de praktiska fördelar som ett nytt system innebär för kunden är följande:

  • Helautomatiserat system vilket minimerar risken för fel.
  • Alla har tillgång till och ser samma etikett/information.
  • Eventuella korrektur hanteras i systemet.
  • Hanterar olika variabler som språk, symboler, lagkrav och tillverkningsland.
  • Printmöjligheter med termoprint nära producent.
  • Säker integration med befintliga affärssystem.
  • Användarvänligt gränssnitt för design och beställning.

En nära partner

Det roligaste för oss på WooCode med att få bygga och drifta Care Labels är att vi blivit en del av Rudholms egna verksamhet. Vi är i praktiken som deras IT-avdelning och hjälper dem med en väldigt viktig del i deras framtida strategiska och digitala arbete. Vi brinner för systemutveckling men älskar att se den effekt vårt hantverk har ute hos våra kunder. – Johan Sakbas, medgrundare till WooCode.

Läs mer om Rudholm Group

KONTAKT

Vill du att vi kontaktar dig?