7 februari, 2020

Luminator nyttjar flexibelt utvecklingsteam

Parkerade och uppställda bussar

Luminator stod inför utmaningen att hitta tillräckligt med resurser för systemutveckling efter att ha tagit beslut om att satsa på nya applikationer inom sin verksamhet. WooCode kunde bidra med hjälp i form av ett flexibelt utvecklingsteam, och resultatet blev en långvarig och lyckad relation.

Om Luminator

Luminator är ett multinationellt bolag med kontor, anställda och kunder över hela världen. De tillhandahåller helhetslösningar inom passagerarinformation inom buss, tåg och stationer och jobbar även med lösningar inom videoövervakning inom samma fält.

För de som är ute och reser med jämna mellanrum är chansen stor att man fått reserelaterad information via en av Luminators skärmlösningar, exempelvis information om nästa hållplats vid bussfärd. Vår kund lokalt var Luminator i Herrljunga där de har utvecklingsteam både för hårdvarunära och mjukvarurelaterade syften.

Läs mer om Luminator på https://www.luminator.com/en/

Ett spännande uppdrag

Kunden hade påbörjat en stor satsning på nya system inom sin verksamhet och letade efter en partner som kunde ta en del av ansvaret för deras befintliga applikation. Behovet var fortsatt stort att vidareutveckla och underhålla de system som användes av bolagets kunder så Luminator gav WooCode förtroendet att bistå med systemutvecklare som skulle ingå i ett befintligt team med utgångspunkt i Herrljunga.

För utvecklarna på WooCode var detta ett spännande uppdrag då det redan fanns en etablerad kundbas som körde systemet dagligen. Dessutom jobbar Luminator med hela processen från hårdvaran ända upp till mjukvarudelen vilket innebar en extra utmaning i att förstå hur en ändring eller ett tillägg påverkar helheten. Ett tekniskt utmanande projekt, helt enkelt.

Med WooCodes erfarenhet och fokus inom systemutveckling var detta ett uppdrag vi tog oss an med glädje och spänd förväntan över att få bli en viktig del i Luminators tekniska utvecklingsteam.

Ett nära samarbete

Teamet som WooCode än idag ingår i är sammansatt av tre utvecklare, en teamledare samt en testare. Samarbetet utformades så att teamet på WooCode jobbar med utgångspunkt i Borås men är på plats hos kund i Herrljunga en dag i veckan. Varannan vecka är det sprintavstämningar där WooCode är med på video eller på plats om teamet är i Herrljunga den dagen.

På grund av den hårdvarunära kopplingen som fanns i de system vi hjälpte till att utveckla, var det viktigt för oss att få inblick i hur allt faktiskt hänger ihop. Sedan det en viktig del för oss på WooCode rent generellt, att bli en del av kundens gäng och lära känna kollegorna på Luminator. Vi-känslan är så viktig och bidrar mer än man tror till ett lyckat resultat, tycker vi. – Luis Carvajal, affärsutvecklare

En bonus för WooCode av att jobba med Luminator har varit när teamet från Luminator tar med sig hårdvara, såsom displayer, hem till Borås för testning av mjukvaran. Intresset väcks och det blir intressanta diskussioner på kontoret om olika tekniska lösningar som kollegor från andra team har upplevt i liknande uppdrag i andra branscher.

Det roliga med att jobba med gänget på Luminator är att man får uppleva så många olika moment. Vi gör nyutveckling, tar omtag i äldre delar, hjälper befintliga kunder med olika utmaningar och alla möjliga sorters projekt. Just nu sitter jag med att bygga ett nytt och modernt grafiskt användargränssnitt baserat på tekniken Bootstrap. – Matilda, utvecklare

Tekniker

Några av de språk och tekniker vi stött på inom ramen för uppdraget är Java, MySQL, React, Scala Templates, NPM, Splunk och New Relic.

Om flexibla utvecklingsteam

Konceptet flexibla utvecklingsteam innebär att man som kund kan sätta ihop ett team helt efter de behov som finns inom programmering, arkitektur, testning och projektledning. Vi på WooCode kan både vara en bidragande del i ett befintligt team hos kunden, och även utgöra ett självständigt korsfunktionellt team som jobbar efter kundens ledning och önskemål. Det som är gemensamt med båda sätten att jobba är det stora engagemang och passionen för systemutveckling som våra utvecklare har.

Om du vill veta hur vi skulle kunna hjälpa din organisation med systemutveckling så fyll i formuläret nedan så tar vi kontakt med dig.

KONTAKT

Vill du att vi kontaktar dig?