Woonderland UI och UX design med färgglad nöjespark

11 oktober, 2019

WooCode + Woonderland = Woonderbar

“Om du tycker att jag är galen – då ska du träffa min kompis!” Det är ungefär så vi väljer att introducera bolaget Woonderland som numera ingår i WooCode-koncernen. Woonderland är det nytänkande bolaget som är här för att höja ribban och sätta en ny standard för vad som bör betraktas som bra UX och UI.

Målet är att utmana det traditionella synsättet, och istället lära både nya och befintliga kunder kring hur man bör tänka och agera kring design, UX och UI.

Varför UX och UI?

Att användarupplevelse och användargränssnitt är sättet vi mäter hur bra vi upplever en hemsida, ehandel eller ett system kommer inte som en chock för någon. Trots det stöter vi som användare dagligen på både hemsidor, e-handlar och system som får oss att rynka på näsan medan vi försöker navigera för att hitta relevant information eller klicka hem årets julklappar. Samtidigt undrar företag varför man inte når konverteringsmål på sajten eller får fram sitt budskap trots att man investerat både tid och pengar på ny e-handelsplattform, automatiserade arbetsflöden och diverse tredjepartslösningar.

Tack och lov så finns det människor som brinner för design, UX och UI, och tack vare dessa har man samlat tillräckligt med data och best practices för att få fram beprövade modeller på hur man ska gå tillväga för att ta fram UX och UI utifrån en tydlig målsättning. Det bästa av allt är att det baseras på forskning kring hur vi beter oss på nätet.

Detta betyder att det är slut på lösningar där köpknappen sätts där det känns enklast, eller där designers tar fram ett estetiskt korrekt förslag som känns rätt men som i själva verket inte tar hänsyn till kundens mål – oavsett om det gäller konvertering, tillgänglighet eller ökad försäljning.

Men va? Vad har detta att göra med WooCode?

WooCode har sedan 2013 skapat skräddarsydda system och e-handelslösningar med fokus på teknik och affärsnytta, vilket innebär att UX och UI är en given del av den lösning som presenteras för kund. I och med att både konkurrens och komplexitet har ökat, så har även kraven från kund på oss som leverantör ökat.

“Vi märker att desto större ansvar vi tar i att lära våra kunder hur man bör tänka vad gäller teknik, affärsnytta och UX, desto nöjdare kunder får vi. Vi vågar helt enkelt utmana normen om att kunden alltid vet bäst – vi är trots allt experter inom vårt område, precis som våra kunder är experter inom deras” säger Therese Bengtsson, VD på WooCode.

Med en djup förståelse för teknik och affär som WooCode besitter, tillsammans med Woonderlands spetskompetens inom design, UX och UI kan vi tillsammans paketera och erbjuda kundunika lösningar med fokus på innovation – både vad gäller teknik, UX och UI.

Nyheter

Senaste nyhetsinläggen

KONTAKT

Vill du att vi kontaktar dig?