Två personer vända ifrån varandra som ler

22 januari, 2019

WooCode Stories – Vår story!

En liten berättelse om Borås främsta IT-företag – WooCode.

Johan och Kristoffer, två frilansande systemutvecklare, startade tillsammans WooCode med ambitionen att dela med sig av sin erfarenhet inom programmering och systemutveckling till andra företag. Syftet var glasklart redan från början: Att bistå med teknisk kompetens och expertis och att med deras starka meriter kunna hjälpa nya kunder att hänga med i den rådande digitaliseringen. Johan och Kristoffer insåg tidigt att det finns en enorm affärsnytta för de allra flesta företag i att skaffa sig de bästa skräddarsydda applikationerna för just deras verksamhet. Frågan var bara hur deras nystartade IT-företag – WooCode – skulle formas och ta plats på marknaden.

De ville göra något mer än att utveckla riktigt grymma IT-system för sina kunder: Att skapa en bättre miljö för systemutvecklare. Likaväl som att de ville dela med sig av sin erfarenhet och kunskap till sina kunder, ville de även bygga en verksamhet med en företagskultur som genomsyras av deras genuina teknikintresse. Johan och Kristoffer såg möjligheten att driva ett företag av systemutvecklare – för systemutvecklare. De tänkte erbjuda en kreativ och fokuserad miljö som gynnar personalen och som motiverar dem till att göra ett riktigt bra jobb – för kunden. Johan och Kristoffer brinner för att skapa IT-system och kulturen på WooCode ger bränsle till elden för var och en av utvecklarna på WooCode.

WooCode startades kring årsskiftet 2013/14 genom ett uppdrag från vår kund Rudholm Group. De ville skapa ett helt nytt skräddarsytt system för att effektivisera produktion av tvättetiketter, och på så sätt kunna inta en helt ny marknad inom sitt verksamhetsområde. Sagt och gjort, systemet Care Label utvecklades och slog ner som en bomb på Rudholm Groups internationella marknad. Hela systemet Care Label bygger på affärsnyttan för vår kund och utvecklingsarbetet pågår ständigt i tätt samarbete med Rudholm Group, för att möta deras behov och förväntningar.

Sedan dess har det rullat på. Vi följer det format som en gång gav WooCode möjligheten att finnas till. Vi fortsätter att bygga nya system tillsammans med nya och gamla kunder. Idag har vi en hel drös med grymma systemutvecklare som jobbar i team för att nå vårt mål: Att hjälpa våra våra kunder att ta fram det bästa digitala systemet för just dem. Som om inte det vore nog, så gillar vi det vi gör och har kul tillsammans. Det är vår story!

P.S. Behöver vi säga det? Vi älskar teknik! D.S.

Nyheter

Senaste nyhetsinläggen

KONTAKT

Vill du att vi kontaktar dig?