R&D-Nyhet

17 juni, 2020

WooCode investerar i teknik för framtiden

Tekniken utvecklas runt om oss hela tiden. Att jobba i en bransch som ständigt uppdateras gör en nyfiken på vad som händer bakom kulisserna. Hos oss på WooCode sitter just nu ett gäng systemutvecklare och filar på ja, vad?

WooCode startade i början på året ett R&D-team. Detta innebär att det kontinuerligt kommer att göras satsningar och läggas utvecklingstimmar på aktiviteter utifrån ett långsiktigt perspektiv. Målet vi har är att hitta nya sätt att underlätta för oss själva, andra utvecklare och våra kunder. Vi kommer att ta fram främst tekniska produkter där vi kan nyttja vår passion för systemutveckling, och siktar på att dessa produkter kommer att lyfta oss till nya höjder som bolag.

Vi ställde några frågor till Johan Sakbas, medgrundare till WooCode som är med och driver arbetet i R&D-teamet.

Varför är det viktigt att satsa på R&D?

I vår bransch, där vi hjälper kunder med skräddarsydda projekt, är det alltid ett högt fokus på att leverera toppsystem åt våra kunder inom projektets tids- och budgetramar. Och även om vi trivs som fisken i vattnet ser vi ett behov av ett arbete som sker parallellt där fokuset är längre fram i tiden. Genom att lägga tid som inte betalas av en kund idag tror vi att det finns stora möjligheter att hitta sätt att gynna våra kunder i framtiden.

Vad sitter ni med just nu?

Vi utvecklar just nu en ny produkt, som kommer att lanseras som open-source, som kommer förändra sättet som utvecklare jobbar på inom ett specifikt område. Lanseringen av produkten ligger inte allt för långt fram i tiden så vi håller på detaljerna ett litet tag till.

När sker lanseringen?

Vi siktar på en lansering av en första version under hösten och kommer därefter fortsatt jobba intensivt med vidareutveckling då vi har många funktioner kvar som ska implementeras. Vi jobbar även med ett antal av våra kunder där vi kör pilotprojekt med produkten så det är en intensiv period med mycket passion och driv från R&D-teamet.

Finns det något mer du kan berätta utan att säga för mycket?

Vi ser verkligen fram emot lanseringen då vi verkligen tror att detta kommer kunna bli till en produkt som förändrar hur utvecklare arbetar på. Full fart framåt!

 

Vill ni läsa om andra spännande satsningar kolla in vårt projekt med Eleiko

Nyheter

Senaste nyhetsinläggen

KONTAKT

Vill du att vi kontaktar dig?