En person som surfar in på woocode.com på sitt hemmakontor

24 mars, 2020

Jobba effektivt hemifrån – Några tips från WooCode

Det är inte alltid enkelt att jobba hemifrån. En del tycker att det fungerar hur bra som helst, medans andra har svårt att koppla på jobbet i en miljö man vanligtvis associerar med att koppla av. På arbetsplatser där man är ovan att jobba remote kan inkörningsperioden vara lite längre, så det bästa är att se tider som dessa som ett sätt att utveckla företagets kommunikationsmedel och rutiner.

Vi på WooCode har inte bara erfarenhet av att jobba remote, det ligger i vårt DNA. Vi går efter principen frihet under ansvar, vilket ger oss möjligheten att när som helst jobba vart som helst, och med tekniken på vår sida så ser vi det som en självklarhet att passa på och dela med oss av några tips!

 • Chattverktyg för asynkron kommunikation
  På WooCode kör vi den mesta av vår dagliga kommunikation via Slack. Med Slack kan man enkelt göra kanaler för olika syften. Är du involverad i flera projekt kan du enkelt göra olika kanaler för dessa och bjuda in andra kolleger i respektive projekt. En annan fördel med Slack är att man själv kan välja när man vill svara. Snabba svar är generellt sett bra, men sitter man i fokus med en annan arbetsuppgift kan det vara bra att vänta innan man svarar sina kollegor.
 • Bra utrustning
  På WooCode har alla som standard en laptop och brusreducerande hörlurar, vilket gör det enkelt att röra sig mellan olika arbetsplatser och samtidigt kunna koppla ifrån omgivande ljud.
 • En dedikerad arbetsplats
  Att göra en dedikerad arbetsplats hemma kan vara en god idé. Har man inget hemmakontor att använda kan köksbordet vara ett bra alternativ, men försök då att sitta vid en plats du kanske inte vanligtvis sitter vid när du äter middag. Att försöka hålla sina normala arbetstider kan även det hjälpa att behålla fokus, och markera när arbetsdagen är över.
 • Onlinemöten
  Vi på WooCode kör våra möten remote via Google Hangouts Meet. Du kan enkelt bjuda in övriga mötesdeltagare med en kalenderbokning eller ett mail. Det finns såklart många andra liknande verktyg som fyller samma syfte. Här får man testa sig fram och se vilket verktyg man tycker fungerar bäst. När man har möten på distans finns det många goda råd för att mötet ska flyta på. Kolla till exempel din utrustning innan mötet börjar. Är datorn laddad? Fungerar mikrofonen? Syns du i kameran? Och en befogad fråga: Har du bytt om från pyjamas till riktiga kläder?

Hur vi håller uppe gemenskapen

En stor utmaning när man jobbar hemifrån är känslan av närhet till sina kollegor, vanligtvis kanske du går ut i de gemensamma utrymmena på jobbet och hittar någon att dela en kopp kaffe med. Är du ensam hemma får du dela den koppen med katten? Så behöver det inte vara, det finns verktyg även för kafferaster. Här är ett perfekt tillfälle att använda just Google Hangout Meet eller Slack. Vi på WooCode planerar vår första AW remote, lite quiz och annat skoj kommer det bjudas på. Så vi kan mötas, det gäller bara att låta ideérna flöda fritt.

 

Nyheter

Senaste nyhetsinläggen

KONTAKT

Vill du att vi kontaktar dig?