En låda för en Logitech mus

19 februari, 2020

Guide: Hur du skapar konkreta förutsättningar för dina systemutvecklare

För oss på WooCode har det alltid varit viktigt att bygga en arbetsmiljö som skapar de bästa förutsättningarna för trivsel och produktivitet. Bolagets ledning har alltid sagt att för att kunna ställa krav på våra medarbetare behöver vi som arbetsgivare också uppnå vissa krav själva. En del i detta är att skapa de tekniska förutsättningar som krävs för våra systemutvecklare. Nedan delar vi därför med oss av hur vi arbetar med att skapa ett glatt och effektivt gäng här på WooCode.

För oss innebär vårt koncept att man som utvecklare hos oss:

  • Själv får välja sin dator och kringutrustning när man börjar sin anställning. Även om det finns pengar att spara genom bra ramavtal med höga volymer (hos en och samma leverantör) är det en självklarhet att man som utvecklare ska trivas med sina arbetsverktyg. Därför får man välja fritt.
  • Man kan alltid kan gå till sin teamledare och be om att få byta ut eller komplettera ett av sina arbetsredskap. Och även om vi såklart inte alltid kan säga ja så försöker vi så långt det bara går att gå tillmötes.
  • Vi byter ut alla datorer efter tre år, på rutin, utan att man själv måste be om detta. Detta för att säkerställa att vi finns med längst fram i den tekniska utvecklingen, och att vi alltid har den bästa utrustningen som finns tillgänglig.

setup systemutvecklare på woocode

Under förra året tog vi dessutom detta ett steg ytterligare genom att skapa en individuell budget för alla våra utvecklare. Vi tror att man som programmerare själv vet hur man blir som mest effektiv i sitt arbete, och hur man skapar förutsättningar att trivas med det man gör. Därför kan man nu själv som kodare ta intitiativ när det släpps en ny pryl som kan underlätta i ens arbete.

Grymt bra, tänker vi!

Att skapa trivsel handlar såklart inte bara om utrustning, men för oss nördar är det viktigt då vi andas teknik och brinner för systemutveckling.

Hur gör ditt företag med teknikprylar för utvecklarna? För dig som företagsledare uppmuntrar vi till att låna så många av dessa idéer som möjligt. Ju bättre förutsättningar utvecklarna i din organisation får, desto bättre kommer det gå för hela verksamheten. Det tror vi på WooCode, i alla fall!

Nyheter

Senaste nyhetsinläggen

KONTAKT

Vill du att vi kontaktar dig?