ehandel-shopping

30 oktober, 2020

Från webshop till e-handel, med kunden i fokus

Enligt E-barometern, en mätning som PostNord gör tillsammans med Svensk Digital Handel och HUI Research, handlar allt fler på nätet. Mätningen visar att e-handeln har ökat under pandemin, och 33% uppger att de handlar något mer, eller mycket mer än första kvartalet i år. Från mitten av mars fram till idag ser man en sänkning av hur mycket av sina inköp man gör i en fysisk butik, från 80% ner till 57%. Det är även allt fler äldre som nätshoppar och störst ökning sett till typ av varor ser man inom skönhet och hälsa.

Höga krav på tekniska lösningar

Men vad behövs för en lyckad e-handelslösning? Det är många komponenter som styr hur kunderna upplever handeln. Laddar hemsidan långsamt finns risken att konsumenten tar ett snabbt beslut och istället ser över vilket utbud en konkurrent har. Ifall lagersaldot visar fel, och med det skapar en kedja av försening så den utlovade leveranstiden inte hålls, kan kundrelationen bli fragil.
Kunderna vill ha möjlighet att tillgodogöra sig så mycket information som möjligt om produkten, och i vissa fall är andras recensioner avgörande för vad man väljer att handla. Att paketen är miljömässigt försvarbart packade är även det viktigt. Andra aspekter som är viktiga är bland annat leveranstid, pris på frakten samt möjligheterna till smidiga returer.

Marknadsföringen är A och O

Att marknadsföra sin e-handel idag är viktigt, och det finns många vägar att gå. Vissa företag marknadsför sig främst genom ambassadörer och influencers. Revolution Race, som har gått till en omsättning på över 300 miljoner på fyra år, är ett exempel. Deras egna produktfilmer som de gjort själv med en mobil är en del av deras framgång. Andra branscher behöver å andra sidan jobba mycket mer med sina sociala medier, och där är trycksaker samt olika kampanjer deras framgångsfaktor.

Oavsett vad man säljer, och hur man tidigare har sålt sina varor, är e-handel nu så mycket mer komplext än bara en webshop och ett lager. Som e-handlare behöver man kunskap, kompetens, en tydlig strategi och framförallt – bra verktyg. Möjligheten till att jobba med omnikanaler, PIM-system och smarta integrationer mot exempelvis Klarna, är det som kan ta en e-handel från en nivå till en annan. I takt med utvecklingen kräver också kunderna mer i form av bland annat bra service, snabba leveranser och olika betalsätt.

WooCode x Litium

När det gäller e-handel är WooCode partner med det svenska företaget Litium. Deras enastående plattform för PIM och e-handel, tillsammans med vår förmåga att ta oss an era behov av digitalisering, hjälper dig som kund att utvecklas framåt.
En stor fördel som vi ser med Litium är möjligheten att kunna skräddarsy kundresan, oberoende av hur er verksamhet ser ut, gör plattformen flexibel och anpassningsbar. Det spelar ingen roll om ni har konsumenter eller företag som kunder eller både och – möjligheten att skapa er egen e-handelslösning är densamma.

Skräddarsydd lösning

Många möjligheter ger också många alternativ. För att bäst hjälpa våra kunder att hitta det essentiella i deras verksamhet som behöver utvecklas, förfinas och implementeras, gör vi en best practise workshop. I den kan vi tillsammans navigera genom de alternativ som finns, och i slutändan komma fram till den skräddarsydda produkt som är mest lämpad för hela verksamheten.

Även om vi på WooCode inte kan styra över leveranstiden, eller med vilka ord era kunder recenserar sina produkter, kan vi göra resten. Vi kan skapa förutsättningar för att ha en riktigt bra e-handelsplattform, som i synergi med era kringsystem ger er mer tid över till annat än manuella processer. WooCode och Litium ger er möjligheten att jobba proaktivt och skalbart, med fokus på det viktigaste – kunden.

Vill du läsa mer om ämnet, eller har du frågor kring e-handel? Läsa våra kundcase eller skriv till yohanna@woocode.se.

 

 

 

 

 

Nyheter

Senaste nyhetsinläggen

KONTAKT

Vill du att vi kontaktar dig?