Eleikos nya e-handel

14 maj, 2020

Eleiko lanserar internationell e-handel på rekordtid

Under slutet av 2019 bestämde sig Eleiko för att ta sig an nya marknader och erbjuda sina produkter direkt till konsumenter. Det visade sig vara ett klokt val med tanke på vilken situation samhället några månader senare stod inför med ändrade spelplaner och förutsättningar. Eleiko såg en enorm potential av att hitta nya sätt att göra affärer på då man har ett starkt varumärke och en kapacitet att skala globalt. För att kunna göra det behövde de en robust och stark e-handel som skulle kunna växa med deras behov. På fyra månader har WooCode tillsammans med våra samarbetspartners Litium och Albarest lyckats bygga en e-handel som de nu gått live med och som dessutom fått ett fantastiskt genomslag.

Eleiko har primärt haft en stark och stabil B2B-affär och gjorde sig redan innan Covid-19 redo för nyetablering. I samhället såg vi en trend där intresset för att bygga hemmagym ökat lavinartat. Under projektets uppstartsfas började gymkedjor runtom i världen stänga ner på grund utav Covid-19, vilket resulterade i minskad orderingång för Eleiko. För att kunna möta det stora behovet och den stora efterfrågan som uppstått, så blev det än viktigare för Eleiko att snabbt etablera en skalbar och högpresterande e-handelsplattform med siktet inställt på global försäljning.

Det nya behovet och växande efterfrågan för träningsutrustning i hemmet syns inte bara i övriga delar av världen, utan trenden ser likadan ut här i Sverige. Prisjakt som är en prisjämförelsesajt, har tagit fram statistik på hur svenskarnas konsumtion förändrats under de senaste månaderna. Utrustning för hemmaträning är bland de saker som ökat mest, och på topplistan ser man bland annat att försäljningen utav kettlebells ökat med 570%, hantlar & skivstänger med 397% och viktskivor med 324%.

Eleiko har nu gått live med den nya e-handeln, först ut var Storbritannien och Irland där man haft en fantastiskt lyckad lansering. Efterfrågan och trafiken på den nya sajten har varit hög, vilket resulterat i att vissa produkter sålt slut. Vi jobbar därför med att utveckla ett flöde för pre-order i Litium, plattformen för webbshopen, som gör det möjligt för kunder att förbeställa varor. Tack vare Eleikos starka varumärke har man inte behövt lägga större fokus på digital marknadsföring, men inom kort finns även planer på att påbörja det arbetet. I skrivande stund har man även gått live i Sverige, Norge och Danmark. Härnäst kommer man gå live i USA samt övriga Europa.

Detta är ett praktexempel på hur viktigt det är för en organisation som Eleiko att vara agil och ha förmågan att snabbt kunna ställa om och adaptera sig till de nya förutsättningarna. Kombinerar man detta med en kraftfull och skalbar e-handelsplattform som Litium ihop med tekniskt starka partners som WooCode och Albarest, så finns inget annat alternativ än framgång.

Besök Eleikos nya e-handel

Vill du veta mer om WooCodes e-handelskoncept? Läs mer om hur vi utvecklar e-handelssystem i världsklass.

Nyheter

Senaste nyhetsinläggen

KONTAKT

Vill du att vi kontaktar dig?