Hem /  Blogg

“Vad gör ni på WooCode?” – Vår syn på skräddarsydda IT-system

LuisStories

Att presentera och sälja avancerade skräddarsydda IT-system har aldrig varit så svårt – och samtidigt så enkelt. Det handlar om komplex försäljning utan tydliga produkter. Nu är det dags för Luis att reda ut begreppen! 

En fråga jag dagligen möts av är: “Vad gör ni på WooCode?” Mitt svar blir alltid detsamma – skräddarsydda IT-system (eller lösningar). Vi tänkte reda ut vad skräddarsydda IT-lösningar egentligen betyder, men för att komma dit behöver vi först klargöra samhällsläget idag.

Digitaliseringen är här. Den visar sig i alla dess former, och den finns i både privatliv och arbetsliv utan några tydliga gränser. Idag sker nästintill alla bankärenden via bankens digitala tjänster. Deklarationen sker via webben, bio bokar man via appen och maten körs till dörren den tidpunkt man angett på matbutikens hemsida.

På arbetsplatser ser man sällan kuvert, pärmar eller hålslag, utan istället lagrar man all information i molnet eller på företagets egna servrar. Kommunikationen sker oftast via e-post, och modernare arbetsplatser använder sig av andra kommunikationsverktyg som t ex Slack.

Digitaliseringen förenklar vår vardag – såväl i privatlivet som på jobbet. Samtidigt ställer det höga krav på myndigheter och företag. Om ett företag idag bedriver handel av tjänster eller produkter tar man som konsument för givet att det finns en E-handel där man kan ta del av företagets tjänster och produkter.

Kraven är dock högre än så. Konsumenten kräver idag att sidan är tydlig och lättnavigerad, det ska finnas tillräckligt med information om produkt eller tjänst och det ska vara enkelt att komma till kassan. Inte nog med det, det ska vara en enkel betallösning, man vill varken registrera sig eller ens fylla i sina egna uppgifter, utan det ska räcka att man fyller i sitt personnr eller e-post för att snabbt ta reda på leveransadress.

Som företag är det därför viktigt att ta hänsyn till vilka krav konsumenten ställer, samtidigt som digitalisering handlar om mycket mer än en bra e-handelslösning. Man pratar om affärssystem, verktyg som ska effektivisera flöden, administrationsverktyg, lön och faktureringssystem och annan mjukvara som ska förenkla arbetet för beslutsfattare och anställda. Man ser gärna att administratörer ges andra arbetsuppgifter än just administration, av den enkla anledningen av att det idag går att integrera alla system på ett effektivt sätt som ser till att man kan nyttja personal till mer än att knappa in data.

Precis som konsumenter så har företag och myndigheter olika behov, beroende på vilken bransch man befinner sig i, och hur arbetssättet och det interna flödet ser ut. Många företag ser även möjligheten att genom IT-lösningar spara pengar genom att effektivisera flöden, samtidigt som man får tillfälle att skaffa sig nya kunder, ta sig an större marknadsandelar och skapa konkurrensfördelar gentemot andra i branschen.

De mest framgångsrika företagen har insett att en investering i skräddarsydda IT-lösningar därför snabbt lönar sig då det är både tidsbesparande samtidigt som det öppnar upp för nya affärer då man sticker ut från sina konkurrenter.

Hur kommer WooCode in i bilden? WooCode har sedan 2014 haft målsättningen att skapa samhällsnytta och bidra till digitaliseringen genom att utveckla skräddarsydda IT-lösningar åt företag och myndigheter. Vad vi menar med skräddarsydda IT-lösningar är en lösning som är speciellt framtagen till företaget efter deras unika behov. Att utveckla system, integrationer, lösningar och innovativa e-handelsplattformar är en del av vår vardag. Vi brinner för att skapa smarta integrationer och tillhandahålla innovativa och hållbara lösningar oavsett om det är en app eller webblösning.

Min roll är därför att ta in och analysera kundens behov, framtidsutsikter och visioner för att sedan tillsammans komma fram till den bästa lösningen. Vi håller oss ajour med den senaste tekniken inom systemutveckling, vilket innebär att det rent tekniskt inte finns några begränsningar på vad vi kan åstadkomma –  det är bara fantasin som sätter gränser!

Men för att kunna utveckla IT-lösningar krävs det också en spetskompetens och ett starkt intresse för teknik. Inte nog med det så måste man helst behärska många olika sorters tekniker, ramverk och gärna ha en gedigen erfarenhet inom dessa. Jag kan snabbt konstatera att systemutvecklare har gått från att vara gårdagens nördar till nutidens rockstjärnor.

Behovet av innovativa IT-lösningar och samhällets tryck på digitalisering skapar den perfekta förutsättningen för mig som säljare. Jag kan tryggt luta mig tillbaka, då jag vet att de lösningar jag säljer kommer att vara signifikanta för våra kunder, eftersom de utvecklare jag har bakom mig är högst kompetenta, hungriga och genuint intresserade av att skapa den bästa möjliga lösningen för våra kunder.

Det är vad vi gör på WooCode!

Läs mer om oss:

WooCode Stories – Vår story!
Vår ambition: En optimal arbetsplats för systemutvecklare!