Hem /  Blogg

Regnmatchen – ett uppseendeväckande projekt i samarbete med Cernera

Johan SakbasNews

WooCode Blogg News Cernera Regnmatchen

Har ni sett den viktiga kampen som pågår dagligen på Stora Torget i Borås? Vi pratar självklart om Regnmatchen – ett mindre, men iögonfallande, projekt i samarbete med Cernera.

Ständigt får vi boråsare höra diverse pikar om hur mycket det påstås regna i vår fantastiska stad. Är det verkligen hela sanningen? Upp till bevis! tänkte kompisar på Cernera, och gav WooCode uppdraget att skapa en applikation som ställer regnmängden i Borås i jämförelse med storebror Göteborg.

Uppdraget startade med en idé från vår hyresgivare och samarbetspartner Cernera, då de hade en önskan om att visa något kul och uppseendeväckande på sin bildskärm vid entrén till deras huvudkontor på Stora Torget. Vi på WooCode nappade direkt på idén! Vi gillade möjligheten att få visa hur vi med enkla medel kan skapa ett system som påkallar uppmärksamhet och får människor att öppna ögonen och tänka till.

Vår CTO Kristoffer Schroeder tog sig an uppdraget och skapade en applikation i .NetCore och implementerade designen. Systemet i sin helhet består av en mindre server som hämtar statistik från SMHI:s statistikdatabas över regnmängden i de två städerna. Informationen integreras och applikationen sammanställer statistiken och presenterar den i ett stapeldiagram. Uppdateringen sker automatiskt i systemet två gånger per dag, vilket innebär att informationen är tidsenlig och tillförlitlig.

”Den briljanta idén om att skapa Regnmatchen, som ett spektakulärt tillskott på vår reklamskärm, kom från vår vän Pontus Björkman på SPEED. Vi på Cernera uppskattar verkligen att WooCode nappade på projektet och att de med sin tekniska kompetens snabbt kunde hjälpa oss att förverkliga idén!”, berättar Patrik Hjert på Cernera.

Vi på WooCode är självklart glada och stolta över att vara en del av projektet! Vi ser fram emot att följa regnmatchen tillsammans med alla boråsare som passerar skylten varje dag. Till skillnad från andra matcher så har stora förhoppningar om att förlora mot Göteborg i just denna sammandrabbning.

 

WooCode Regnmatchen

Solen skiner i vårt vackra Borås – hoppet om att förlora Regnmatchen lever!

Länkar

Cernera

WooCode Tjänster IT-system

Nyheter från WooCode