Hem /  Blogg

AI – Ansiktsigenkänning och deep learning i python med hjälp av open source bibliotek!

Therese BengtssonNews

Välkommen till tech-seminarie på WooCode

AI – Ansiktsigenkänning och deep learning i python med hjälp av open source bibliotek
Föredragshållare: Patrik Gabrielsson, expert på AI

Patrik kommer att fokusera på artificiell intelligens och hur vi kan använda oss av det för att skapa smarta applikationer. Det finns många intressanta tillämpningsområden för AI, t.ex. ansiktsigenkänning i bilder och videoströmmar vilket kommer bli temat för kvällen.

Patrik kommer inleda med teori kring ansiktsigenkänning och deep learning. Därefter kommer han visa hur man kan implementera detta i python med hjälp av open source bibliotek.

Lite information om Patrik
Patrik jobbar som lärare och forskare inom maskininlärning, artificiell intelligens och dataanalys på Högskolan i Borås, där han också är programansvarig för systemarkitekturutbildningen. Vi utbildar programmerare som blir duktiga på system- och programutveckling med en spetskompetens inom dataanalys, men även relaterade områden såsom distribuerade och intelligenta system.

Patrik är även anställd som data scientist på företaget Ekkono, där de utvecklar mjukvara för maskininlärning inom Internet of Things (IoT).

Patriks akademiska bakgrund är inom elektroteknik, medicinteknik och informatik, med arbetslivserfarenhet inom telekom- (Ericsson), finans- (Starmark Trading och Barclays Capital) och medicinteknik-branschen (Philips).

Anmälan till therese@woocode.com eller via MeetUp.
17:30 Mingel med tilltugg
18.00-19.00 Föredrag
19.00-20.00 Mingel